Nordsonin jauhemaalausjärjestelmä Kaustisen Elementtivalmiste Oy:n uuteen maalaamoon

joulukuu 9, 2017

Metalli- ja kellarikomeroiden ja verkkoelementtien valmistaja Kaustisen Elementtivalmiste Oy investoi pintakäsittelyn kokonaisratkaisuun: uuteen maalaamoon ja automaattiseen maalauslinjaan. Maalauslinja käynnistettiin tammikuussa 2017. Kumppanina koko projektissa suunnittelusta toteutukseen oli Spraytec Oy.

Tarjousten perusteella teknologiakumppaniksi valittiin maalaamoteknologiaan ja maalaamon automaatioratkaisuihin erikoistunut Spraytec Oy, joka otettiin mukaan jo varhaisessa vaiheessa. Spraytec vastasi maalaamon layoutin ja toiminnallisuuksien suunnittelusta sekä lähes koko laitteiston toimituksesta. Lopulliseen laitteistokokonaisuuteen sisältyivät

  • automaattinen raepuhallussinko (Rowema). Sinkoa käytetään pintojen puhdistamiseen ja tartuntapintojen luomiseen
  • P&F-kuljetin (Caldan) helpottaa tuotteiden käsittelyä ja tekee mahdolliseksi kappaleiden varastoinnin ja mm. uunituksen pienemmässä tilassa
  • polttouuni – suorapolttoinen konvektiouuni, jonka lämpötila nostetaan yli 180-200 celsiusasteeseen. Kappaleita pidetään uunissa kunnes maali on verkkoutunut kappaleen pintaan ja pysyy kiinni.
  • automaattinen jauhemaalausjärjestelmä (Nordson). Jauhemaalauksella saadaan aikaan erittäin kova, sekä mekaanista että kemiallista kulutusta kestävä pinta.

Spraytec Oy aloitti maalaamolaitteiston asennuksen sovitun aikataulun mukaan marraskuussa 2016. Uusi maalaamo on lyhentänyt läpimenoaikoja ratkaisevasti. Asiakkaiden suuntaan näkyy myös entistä tasaisempi laatu: maalausprosessin ja toleranssien hallinta ovat parantuneet.

Ajankohtaista