Jauhemaalaus, pulverimaalaus, polttomaalaus

Jauhemaalaus tai pulverimaalaus prosessia voi kuvata seuraavasti. Jauhemaali/ pulverimaali leijutetaan säiliössä paineilman avulla sopivaksi ruiskutukseen. Leijutettu jauhe pumpataan jauhesäiliöstä venturipumpuilla (injektoreilla) tai kammiopumpuilla jauhepistooleille, joissa jauhe varataan sähköisesti ruiskuttamalla se sähkökentän läpi maalattavaa kappaletta kohden. Sähkökenttä luodaan korkeajännitekaskadin avulla, joka sijaitsee jauhepistoolissa.

Maalattavan kappaleen, joka on maadoitettu ja pistoolissa olevan elektrodin kärjen välille syntyy sähkökenttä. Jauhe ruiskutetaan kyseisen sähkökentän läpi ja jauhe tarttuu elektrostaattisesti kappaleeseen.

Jauheen ruiskutuksen jälkeen jauhe tulee kuumentaa polttouunissa, jotta jauhe polymerisoituu ja muodostaa toivotun pinnan kappaleen päälle. Tyypillisesti jauhemaalin polttolämpötila on noin 180 – 200 astetta C ja polttoaika on 12 minuuttia.

Jauhemaalaus tai pulverimaalaus edut

Jauhemaalauksessa tai pulverimaalauksessa käytetyt jauheet ovat ympäristöystävällisempiä kuin märkämaalit, koska niissä ei käytetä liuottimia. Jauhemaalauksessa ei vapaudu haihtuvia orgaanisia yhdistelmiä (VOC) ympäristöön. Sen lisäksi jauhe voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen, mikä tekee jauhemaalauksesta vieläkin edullisempaa.

Jauhemaalaus

WP_000082